Direct om de hoek

Vanuit het appartement beginnen er meerdere wandelroutes en fietsroutes. Het natuurgebied Engbertsdijksvenen is direct aan de overkant van KnusinTwente en coulisselandschap vindt u aan de zuidzijde van KnusinTwente.

Engbertsdijksvenen

Het natuurgebied de Engbertsdijksvenen: Een zeldzaam stuk hoogveengebied! Gewild onder vogelaars en geliefd voor natuurfotografie. 
Met een kop koffie in de hand bij zonsopgang wilde zwijnen of misschien zelfs een wolf spotten!

Coulisselandschap

Gaat u de andere kant op, dan bevindt u zich in het coulisselandschap van Twente. Met zijn beekjes, statige eikenbomen en oude boerenhoeves.
Al snel wordt het landschap glooiender en de heuvels hoger.

Omgeving

KnusinTwente is mooi gelegen in Twente. Centraal tussen de Sallandse Heuvelrug, het Vechtdal en het stuwwallandschap van Twente. En naast de Duitse grens. Verschillende natuurgebieden met ieder een eigen karakter en dus veel afwisseling!

Twente

Twente is bekend om zijn stuwwallandschap en beekdallandschap, zoals het Dal van de Mosbeek en het Springendal. Heerlijk dwalen in het landschap van De Beentjes van Sint-Hildegard!

Salland en Vechtdal

De hoogtes van de Sallandse heuvelrug en het meanderende Vechtdal: Afwisselende landschappen voor mooie dagtochten!

Over de grens

Duitsland ligt om de hoek. In luttele kilometers bent u op de uitlopers van de stuwwal die zich uitstrekt van Ootmarsum naar de Uelsener Berge.

Routes

Zowel in Nederland als in Duitsland kunt u uw hart ophalen in de natuur. Voor de nodige kilometers kunt u bij ons de elektrische fiets of handbike opladen in een afgesloten ruimte!

Vind hier alle routes